Salicylzuur is een BHA (beta hydroxy acid). Salicylzuur lost talgverstoppingen in de poriën op, verwijdert de opgehoopte dode huidcellen, reinigt poriën en helpt bij een rustiger huidbeeld met minder puistjes. Omdat salicylzuur gerelateerd is aan aspirine familie, heeft het ontstekingsremmende eigenschappen. Daarnaast werkt salicylzuur bij het verminderen van donkere verkleuringen die ontstaan na puistjes.

We gebruiken salicylzuur daarom met name voor een onzuiver 'verstopte' huid met 'actieve' acne en een huid met mee-eters. Ook is de salicylzuur geschikt bij een vette huid, omdat het een effectieve vetoplosser is. Overtollig talg wordt opgelost tot in de poriën en de huid wordt in balans gebracht.

De behandeling wordt geoptimaliseerd door het gebruik van salicylzuurhoudende producten. Deze producten zijn tevens te verkrijgen voor gebruik thuis.

Behandeling in kuurverband

De behandeling kan eenmalig toegepast worden om de huid een boost te geven. Wanneer u de huid intensief wilt behandelen, raden wij een kuur van meerdere behandelingen aan. Samen gaan we kijken hoeveel behandelingen er nodig zijn om het optimale resultaat te behalen. 

Contra-indicaties: 'niet geschikt'

  • Donkere huidtypen
  • Rosacea
  • Open wondjes / koortslip 
  • Zomerperiode (juni-augustus) 
  • Gedurende zwangerschap en tijdens het borstvoeding geven

Behandeling:

Bij een behandeling met een salicylzuur wordt eerst de huid gereinigd. Hierna wordt het salicylzuur aangebracht. Als het salicylzuur op de huid is aangebracht,        kan dit een prikkelend, brandend of jeukend gevoel geven. Afhankelijk van huidtype, huidbeeld en huidindicatie wordt de tijdsduur van de peeling bepaald, wat meestal per behandeling 2-5 minuten is. Vervolgens zal de huid geneutraliseerd worden en is het prikkende, brandende en jeukende gevoel meteen verdwenen. Vervolgens kijken we of de huid comedonen (mee-eters), pustels (puistjes) en milia’s (gerstekorrels) vertoont. Deze zullen vervolgens verwijderd worden. Hierna zal een masker op basis van uw huidtype aangebracht worden en wordt er afgesloten met een serum en een dagcrème  Na de behandeling vertoont de huid roodheid en lichte zwelling, wat binnen 1 à 2 uur verdwijnt.

Adviezen 

  • Breng dagelijks een zonnefactor aan. De huid wordt extra gevoelig voor UV-straling en kan verbranden of hyperpigmentatie ontwikkelen wanneer deze niet goed beschermd wordt.
  • Vermijd blootstelling aan de zon of zonnebank voor minimaal 14 dagen na de behandeling.
  • Gebruik alleen speciale huidverzorging na de behandeling- zoals de salicylic lijn
  • U dient minimaal 7 dagen te wachten voordat u een scrub/peeling gebruikt op het behandelde gebied.
  • De huid kan erg droog aanvoelen na de behandeling. Dit gevoel kan enige dagen aanhouden. Wij raden u aan om een volle hydraterende crème te gebruiken of de Jojoba olie.