Shiatsu is een Japanse massagetechniek voor het verbeteren van de energie-doorstroming en het herstellende vermogen van de huid. Het woord Shiatsu betekent letterlijk vingerdruk. Deze massage wordt in Nederland dan ook vaak drukpuntmassage genoemd De kracht van Shiatsu is dat er naast een genezende werking ook een preventieve werking.  De massage is daarbij een heerlijke manier van ontspannen en een veilige en doeltreffende methode van huidverzorging.

Tijdens de gezichtsmassage worden drukpunten geactiveerd op het hoofd, nek, schouders en vervolgens op de armen. Bij goede gezondheid stroomt energie vrij door een netwerk van banen (meridianen) die over het gehele lichaam lopen.

De levensenergie kan worden verstoord door bijvoorbeeld:
- Verkeerde leefgewoonten 
- Slechte voeding
- Gebrek aan lichaamsbeweging of juist eenzijdig gebruik van het lichaam
- Emotionele of lichamelijke inspanningen

Het doel van Shiatsu is het harmonieus laten stromen van energie. Als je energie-doorstroming goed is, voel je je goed en zie je er ook goed uit.Deze massage is ontspannend, maar werkt tevens op huidverbetering zoals, acne, overgevoelige huid, eczeem, rimpels, wallen, vochtbalans etc. De behandeling wordt gecombineerd met een reiniging en afgesloten met een dagcrème.